by Urednik Pontalopud

Share

by Urednik Pontalopud

Share

Kreativna platforma Ponta Lopud ovogodišnji umjetnički program započinje ljetnim projekcijama koje će se održati od 27. do 29. lipnja.

 

Za manje od mjesec dana otok Lopud ponovno će postati središnje mjesto umjetnosti i zaljubljenika u kulturu. Kreativna platforma Ponta Lopud nastavlja s okupljanjima umjetnika, potiče razmjenu znanja i iskustva te donosi atraktivne umjetničke programe za publiku, a ovogodišnji kulturno-umjetnički program otoka započinje trodnevnim ljetnim projekcijama, koje će se održavati svake večeri od 27. do 29. lipnja u jedinstvenom ambijentu plaže LaBaja, RMH hotela Lafodia.

Večernji program filmskih projekcija održati će se u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Dnevni program trodnevnog događanja ispunit će edukativne radionice i razgovori o filmu, koje će za mlade filmske umjetnike, odabrane po preporukama mentora i zaslugama u svom radu, održati poznati nagrađivani glumci, redatelji, producenti, montažeri i scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Filmski razgovori i radionice održat će se u posebnom ambijentu Kneževog dvora, Franjevačkog samostana i na drugim odabranim lokacijama koje otok pruža.

 

 

„Ponta Lopud povezuje i spaja Lopuđane i zaljubljenike u Lopud sa scenskim umjetnicima kojima ovaj otok daje posebnu inspiraciju u njihovom stvaranju. Suživot otoka Lopuda i umjetnika je neotuđiv; tradicija, netaknuta priroda, kulturna baština i iznad svega ljudi nadahnjuju umjetničko stvaralaštvo od davnina do danas“, istaknula je Tilda Grossel Bogdanović, osnivačica kreativne platforme Ponta Lopud.

Na kreativnoj platformi Ponta Lopud, s Ljetnim projekcijama simbolično će se obilježiti početak ljeta.

Ponta Lopud Jazz festival, koji će se na otoku održavati od 29. do 31. kolovoza, zaokružit će ljetnu sezonu 2024. godine i na Lopud dovesti ugledne jazz umjetnike iz cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, svirati i jammati za sve zaljubljenike u jazz glazbu.

„Upravo zahvaljujući angažmanu i podršci otočana, vjernih sponzora i jednog jedinog Ponta Lopud kluba, Lopud nastavlja graditi svoj imidž otoka umjetnosti kao jedinstvena umjetnička oaza koja pruža dobrodošlicu dobronamjernim i kreativnim ljudima“, zaključila je Tilda Grossel Bogdanović, dodajući kako se Lopud nastavlja razvijati kao međunarodno prepoznata kulturno-umjetnička pozornica. Nastaju nove vrijedne inicijative, pa će uskoro uz filmsku i jazz umjetnost, platforma Ponta Lopud predstaviti i prvi međunarodni književni događaj.

 

 

Više informacija o manifestacijama u organizaciji kreativne platforme, te obavijesti o programu i umjetnicima možete pronaći na web stranici pontalopud.hr.