27. lipnja 2021. pontalopud

Asja Petersen, zdravi duh Ponta Lopud festivala

Verificirana međunarodna pilates instruktorica i edukatorica te vlasnica studija s najduljom tradicijom vježbanja pilatesa u Hrvatskoj i regiji Asja Petersen zadužena je za jutarnje, zdravo i energezirajuće razbuđivanje gostiju i akreditiranih novinara prvog Ponta Lopud festivala. 

Kroz jutarnje druženje „Recharge & Reset s Asjom Petersen“ festivalski gosti i akreditirani novinari, na jednoj od atraktivnih otočkih lokacija uz more i u hladu palmi i borova, radit će na povezivanju daha i kretnji, opuštanju, svjesnom aktiviranju određenih mišićnih skupina, važnosti centra težišta, međuodnosu kralježnice i zdjelice te ulozi stopala i dlanova u percepciji prostora, poboljšanju balansa te doživljaju prostora. Bit će ovo odličan uvod u dan prepun zanimljivih, zabavnih i inspirativnih festivalskih događanja koja između ostaloga uključuju i filmski masterclass, suvremenu umjetnost, poseban gourmet program te filmske projekcije na otvorenom.

Asja u svom radu naglasak stavlja na tako zvanu Fokus Point tehniku. Riječ je o sistemu treninga koji je nastao kao rezultat njezina bogatog tridesetogodišnjeg rada te iskustava i učenja kroz rad s vrlo specifičnim i različitim skupinama ljudi, od vrhunskih sportaša, plesača, glumaca pa do rekreativaca. Focus Point metoda filtrirana je i sistematizirana na način da u relativnom kratkom vremenu i uvijek efikasno unaprijedi psihofizičko stanje svakog pojedinca.

Znanost je dokazala, a praksa pokazala da je naš mozak glavni pokretač svih željenih procesa i promjena. Bez tog ključnog igrača neće biti očekivanih rezultata i dugoročnog napretka“, napominje Asja Petersen ususret svom gostovanju i radu na Ponta Lopud festivalu.

Asja Petersen 1

Foto: Asja Petersen PR