1. lipnja 2021. pontalopud

Filmski masterclass oskarovca Pawlikowskog

U posebnom dijelu internacionalnog programa za profesionalce iz filmske umjetnosti Ponta Lopud nudi seriju masterclassova oskarovca Pawela Pawlikowskog.

 

Pawlikowski je jedan od najznačajnijih režisera današnjice te dobitnik brojnih svjetskih nagrada, kao i nagrade Oscar 2013. godine za najbolji film na stranom jeziku IDA. Tijekom tri „majstorska tečaja“ namijenjena režiserima i glumcima iz regije i svijeta, koje će održati na Lopudu, Pawlikowski će dekonstruirati svoje poznate filmove i pokazati svoj način rada na pripremi i realizaciji filma. U razgovorima o svom bogatom filmskom stvaranju, a koji će se održavati na brojnim otočkim lokacijama uključujući i hotel RMH Lafodia Sea Resort, Pawlikowski će uključiti i polaznike, koji će predstavljati svoje ideje, vizije i projekte.

Kreativni susreti u sklopu Ponta Lopud Festivala omogućit će polaznicima stjecanje novih iskustava i znanja, poslovnih umrežavanja te stvaranje dugoročnih profesionalnih prijateljstava.

Polaznici filmskog masterclassa ove godine na Lopud stižu na izravan poziv organizatora dok će idućih godina poziv za profesionalne filmske radionice biti i javno otvoren.

Masterclass je organiziran uz podršku industrijske platforme Cinelink Sarajevo Film Festivala.

Foto: SFF PR