23. lipnja 2022. pontalopudfilm

GAULT & MILLAU CROATIA x PONTA LOPUD FESTIVAL

Na filmskom festivalu Ponta Lopud, na čarobnom otočiću Lopudu pokraj Dubrovnika, četiri chefa nagrađena trofejima G&M Croatia pripremaju ekskluzivne večere za Oscarima nagrađene filmaše i goste Festivala

Na otoku Lopudu od 22. do 27. lipnja održava se mali filmski festival stvoren za redatelje, glumce i snimatelje, na kojemu etablirani filmaši iz cijelog svijeta svoja znanja i iskustva prenose na mlade kreativce iz regionalne filmske industrije. Tako će višestruki Oskarovci Frances McDormand i Joel Coen održati majstorske tečajeve glume i režije, a među predavačima i moderatorima su iznimni filmski stručnjaci: Peter Spears, Brian Swardstrom, Monika Lenczewska, Nanu Segal, Juho Kuosmanen, Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Lili Horvat, Philippe Bober, Cristi Puiu, Danis Tanović i Ognjen Glavonić. Nagrađivani chefovi hrvatske Gault&Millau zajednice – Marijo Curić, Vesna Miletić, Deni Srdoč i Branimir Tomašić – sudjeluju u gourmet programu Ponta Lopud festivala.

 

Ponta Lopud Gourmet program gostima na Lopudu za vrijeme festivala pruža jedinstvenu priliku da kušaju neka od najuzbudljivijih jela osebujne hrvatske kuhinje. Najbolje iz mora i s kopna na četveroručnim večerama spajat će renomirani gostujući i domaći chefovi. Tradicionalna jela i okusi Mediterana u modernoj izvedbi bit će poslužena uz odabrana vina dalmatinskog juga.

Posebne večere Ponta Lopud Gourmet programa gostima će ponuditi autentične namirnice i specijalitete kontinentalne i mediteranske kuhinje s autorskim pečatom odabranih vrhunskih chefova. Svaki slijed jela pratit će odgovarajuća vina iz vinogorja Komarna, a uz gledanje filmova pod zvjezdanim nebom na plaži hotela RMH Lopud Lafodia, Resort & Wellness, gosti festivala imaju priliku uživati i u jedinstvenom gastronomskom doživljaju i ugođaju restorana smještenih uz obalu mora.

 

Posebnu večeru dobrodošlice za goste Ponta Lopud festivala priprema Marijo Curić, chef Restorana 360 iz Dubrovnika (Gault&Millau Croatia Trofeji za najbolji restoran 2021. i 2022., Michelin*), a na njoj će se posluživati vina vinarije Saints Hills.

 

Raspored večera u restoranima na otoku Lopudu

 

Svake večeri u vodećim lopudskim restoranima kuhat će drugi chefovi. Cijena večera od pet do šest sljedova uparenih s vinima iznosi 750 kn, a mjesto se može rezervirati na web stranicama restorana.

 

Četvrtak 23. lipnja 2022. u 20.30, Restoran Mandrač https://www.restaurantmandrac.com

Chef Vesna Miletić – Restoran Tač, Zagreb: G&M Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2019., Michelin Bib Gourmand i chef Damir Šarić, za Restoran Mandrač, Lopud

Vina: Rizman

 

Petak, 24. lipnja 2022. u 20.30, Restoran Dubrovnik https://restaurantdubrovnik-lopud.com/hr/

Chef Deni Srdoč – Restoran Nebo, Hotel Hilton Rijeka: Gault&Millau Croatia Trofej mladí talent godine 2018., Michelin* i chef Vesko Šapić – Restoran Dubrovnik, Lopud

Vina: Volarević

 

Subota, 25. lipnja 2022. u 20.30 Restoran Obala https://www.obalalopud.com

Chef Branimir Tomašić – Restoran Mala Hiža, Čakovec: Gault&Millau Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2018., Michelin preporuka i chef Ivo Frka – Restoran Obala, Lopud

Vina: Terra Madre, vinogorje Komarna i gostujuća vinarija Štampar

 

Prema Lopudu iz Dubrovačke luke Gruž svakodnevno voze brodske linije, a za vrijeme festivala dodatno je organizirana vožnja brodom Argosy. Brod iz Dubrovnika polazi u 18 sati, s Lopuda polazi u ponoć, a vožnja traje jedan sat. Pridružite nam se na nezaboravnomu izlet u čudesan svijet filma i delicija na ovom bajkovitom otoku.