21. lipnja 2022. pontalopudfilm

Gault&Millau Croatia x Ponta Lopud Festival

Ponta Lopud gourmet program gostima na Lopudu za vrijeme festivala pruža jedinstvenu priliku da kušaju neka od najuzbudljivijih jela osebujne hrvatske kuhinje. Najbolje iz mora i s kopna na četveroručnim večerama spajat će renomirani gostujući i domaći chefovi. Tradicionalna jela s okusima Mediterana u modernoj izvedbi bit će poslužena uz odabrana vina dalmatinskog juga.

Na posebnim večerama Ponta Lopud gourmet programa gostima će biti ponuđene autohtone namirnice i specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje s autorskim potpisom odabranih vrhunskih chefova. Svaki slijed jela pratit će odgovarajuća vina iz vinogorja Komarna, a pored gledanja filmova pod zvjezdanim nebom na plaži hotela RMH Lopud Lafodia, Resort & Wellness, gosti festivala imaju priliku uživati i u jedinstvenom gastronomskom doživljaju i ugođaju restorana smještenih uz obalu mora.

Posebnu večeru dobrodošlice za goste Ponta Lopud festivala priprema Marijo Curić, chef Restorana 360 iz Dubrovnika (Gault&Millau Croatia Trofeji za najbolji restoran 2021. i 2022., Michelin*), na kojoj će se posluživati vina vinarije Saints Hills.

 

 

 

Raspored večera u restoranima na otoku Lopudu

Svake večeri u vodećim lopudskim restoranima kuhat će drugi chefovi. Cijena večere od pet do šest sljedova uparenih s vinima iznosi 750 kn, a stol se može rezervirati na web stranicama restorana.

Četvrtak 23. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Mandrač https://www.restaurantmandrac.com

Chef Vesna Miletić – Restoran Tač, Zagreb: G&M Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2019., Michelin Bib Gourmand i chef Damir Šarić, za Restoran Mandrač, Lopud

Vina: Rizman

Petak 24. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Dubrovnik https://restaurantdubrovnik-lopud.com/hr/

Chef Deni Srdoč – Restoran Nebo, Hotel Hilton Rijeka: Gault&Millau Croatia Trofej mladí talent godine 2018., Michelin* i chef Vesko Šapić – Restoran Dubrovnik, Lopud

Vina: Volarević

Subota 25. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Obala https://www.obalalopud.com

Chef Branimir Tomašić – Restoran Mala Hiža, Čakovec: Gault&Millau Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2018., Michelin preporuka i chef Ivo Frka – Restoran Obala, Lopud

Vina: Terra Madre, vinogorje Komarna i gostujuća vinarija Štampar

Prema Lopudu iz Dubrovačke luke Gruž svakodnevno voze brodske linije, a za vrijeme festivala dodatno je organizirana vožnja brodom Argosy. Brod iz Dubrovnika polazi u 18 sati, s Lopuda polazi u ponoć, a vožnja traje jedan sat. Pridružite nam se na nezaboravnom izletu u čudesan svijet filma i delicija na ovom bajkovitom otoku.