Ponta Lopud Gourmet

U okviru Ponta Lopud Gourmet programa otočki ugostitelji kreirat će posebne menije s ponudom hrane i pića koja će na najbolji način predstaviti kuhinju i specijalitete juga Dalmacije. Lopudski

ugostitelji predstavljaju i svoja kulinarska umijeća posebnom Ponta Lopud gourmet ponudom. Dnevna posebna ponuda u sklopu Ponta Lopud Gourmet programa bit će dostupna u restoranima:

 

Rajski kutak Bindo

Restoran Dubrovnik

Bistro Elaphis

La Baja Beach & Restaurant – Lafodia Sea Resort

Restoran La Villa

Restoran Nikica

Restoran Obala

Konoba Riva

Konoba Mandrač

Restoran OPG Petar Brać

Cima beach bar

 

Vinski partner Ponta Lopud festivala

 

Ekskluzivni vinski partner Ponta Lopud festivala je vinarija Saints Hills s Pelješca. Gosti festivala imat će priliku kušati odabrane etikete ove vinarije na različitim otočkim lokacijama.

 

Gala večere powered by Gault&Millau Croatia

 

Gault&Millau Croatia, hrvatsko izdanje renomiranog gastronomskog vodiča koji izlazi u 20 zemalja, organizira gala večere za ljubitelje filma i vrhunskih delicija. Zajedno ih pripremaju domaćini – chefovi otočkih restorana i gostujući chefovi najboljih hrvatskih restorana nagrađeni Gault&Millau trofejima i drugim priznanjima prestižnim u svijetu gastronomije.

 

Gala večere Ponta Lopud Gourmet programa gostima će ponuditi autentične namirnice i specijalitete kontinetalne i mediteranske kuhinje s autorskim pečatom odabranih vrhunskih chefova, uz odgovarajuća vina lokalnih vinarija.

 

Cijene svih večera s vinima iznose 750,00 kn. Svoje mjesto na gala večeri rezervirajte

telefonom ili na stranicama restorana Mandrač, Dubrovnik i Obala.

Raspored

Četvrtak 23/6/2022

20:30 Restoran Mandrač                                          +385 99 767 9991

Chef Vesna Miletić – Restoran Tač, Zagreb: Gault&Millau Croatia Trofej Chef tradicijske kuhinje 2019

Michelin Bib / Gourmand

Chef Damir Šarić – Restoran Mandrač, Lopud

Vina: Rizman, Vinogorje Komarna

Detaljni menu s vinima: Uskoro

 

Petak 24/6/2022

20:30 Restoran Dubrovnik                                       + 385 95 1966 312

Chef Deni Srdoč – Restoran Nebo, Hotel Hilton Rijeka: Gault&Millau Croatia Trofej Mladí talent godine 2018

Chef Vesko Šapić – Restoran  Dubrovnik, Lopud

Vina Volarević, Vinogorje Komarna

Detaljni menu s vinima: Uskoro

 

Subota 25/6/2022

20:30 Restoran/Restaurant Obala                                                +385 98 512 725

Chef Branimir Tomašić – Restoran Mala Hiža, Čakovec: Gault&Millau Croatia Trofej Chef tradicijske kuhinje 2018

Michelin preporuka

Chef Ivo Frka – Restoran Obala, Lopud

Vina: Terra Madre, Vinogorje Komarna

Detaljni menu s vinima: Uskoro

 

 

Više o večerama pronađite na:

https://hr.gaultmillau.com/

https://restaurantdubrovnik-lopud.com/

https://www.obalalopud.com/