Ponta Lopud Gourmet
U okviru Ponta Lopud Gourmet programa otočki ugostitelji kreirat će posebne menije s ponudom hrane i pića koja će na najbolji način predstaviti kuhinju i specijalitete juga Dalmacije. Lopudski
ugostitelji predstavljaju i svoja kulinarska umijeća posebnom Ponta Lopud gourmet ponudom. Dnevna posebna ponuda u sklopu Ponta Lopud Gourmet programa bit će dostupna u restoranima:
Rajski kutak Bindo
Restoran Dubrovnik
Bistro Elaphis
La Baja Beach & Restaurant – Lafodia Sea Resort
Restoran La Villa
Restoran Nikica
Restoran Obala
Konoba Riva
Konoba Mandrač
Restoran OPG Petar Brać
Cima beach bar
Vinski partner Ponta Lopud festivala
Ekskluzivni vinski partner Ponta Lopud festivala je vinarija Saints Hills s Pelješca. Gosti festivala imat će priliku kušati odabrane etikete ove vinarije na različitim otočkim lokacijama.
Gala večere powered by Gault&Millau Croatia
Gault&Millau Croatia, hrvatsko izdanje renomiranog gastronomskog vodiča koji izlazi u 20 zemalja, organizira gala večere za ljubitelje filma i vrhunskih delicija. Zajedno ih pripremaju domaćini – chefovi otočkih restorana i gostujući chefovi najboljih hrvatskih restorana nagrađeni Gault&Millau trofejima i drugim priznanjima prestižnim u svijetu gastronomije.
Gala večere Ponta Lopud Gourmet programa gostima će ponuditi autentične namirnice i specijalitete kontinetalne i mediteranske kuhinje s autorskim pečatom odabranih vrhunskih chefova, uz odgovarajuća vina lokalnih vinarija.
Cijene svih večera s vinima iznose 750,00 kn. Svoje mjesto na gala večeri rezervirajte
telefonom ili na stranicama restorana Mandrač, Dubrovnik i Obala.
Raspored
Četvrtak 23/6/2022
20:30 Restoran Mandrač +385 99 767 9991
Chef Vesna Miletić – Restoran Tač, Zagreb: Gault&Millau Croatia Trofej Chef tradicijske kuhinje 2019
Michelin Bib / Gourmand
Chef Damir Šarić – Restoran Mandrač, Lopud
Vina: Rizman, Vinogorje Komarna
Detaljni menu s vinima: Uskoro
Petak 24/6/2022
20:30 Restoran Dubrovnik + 385 95 1966 312
Chef Deni Srdoč – Restoran Nebo, Hotel Hilton Rijeka: Gault&Millau Croatia Trofej Mladí talent godine 2018
Chef Vesko Šapić – Restoran Dubrovnik, Lopud
Vina Volarević, Vinogorje Komarna
Detaljni menu s vinima: Uskoro
Subota 25/6/2022
20:30 Restoran/Restaurant Obala +385 98 512 725
Chef Branimir Tomašić – Restoran Mala Hiža, Čakovec: Gault&Millau Croatia Trofej Chef tradicijske kuhinje 2018
Michelin preporuka
Chef Ivo Frka – Restoran Obala, Lopud
Vina: Terra Madre, Vinogorje Komarna
Detaljni menu s vinima: Uskoro
Više o večerama pronađite na: