21. lipnja 2022. pontalopudfilm

Koncert filmske glazbe proslavljene kompozitorice Antonije Pacek

Drugu godinu zaredom, u dodatnom programu Ponta Lopud festivala proslavljena hrvatsko-austrijska skladateljica i pijanistica Antonija Pacek održat će Koncert filmske glazbe u crkvi sv. Nikole na Lopudu 25. lipnja 2022. s početkom u 20.00 sati.

Drugu godinu zaredom, u dodatnom programu Ponta Lopud festivala proslavljena hrvatsko-austrijska skladateljica i pijanistica Antonija Pacek održat će Koncert filmske glazbe u crkvi sv. Nikole na Lopudu 25. lipnja 2022. s početkom u 20.00 sati.

 

Ovom prigodom Antonija će predstaviti originalne filmske skladbe sa svog najnovijeg albuma, Seasons of Life, koji je u ožujku 2022. izdala diskografska kuć Yellow Rose Records. Glazbeni kritičari Antonijinu glazbu opisuju kao glazbu bliskoj meditaciji anđela, simfoniju emocija i glazbu lijepu poput blistavog dragulja. Za ovaj posljednji ističu da je riječ radi o vrhunskom, intimnom, ali snažnom novom albumu koji u prostor neoklasične glazbe donosi dozu osvježavajuće i nepredvidive kreativnosti.

 

Posjetitelji će uživati u sljedećim skladbama: Da je vrijeme dopustilo, Proljeće, Zimski valcer, Ljetna priča, Jesenski vlak, Sanjati, i Život je. Glazbena umjetnica na posljednjem je albumu inspiraciju pronašla povlačeći paralele između četiri godišnja doba i života tijekom pandemije. Tako su melodije Proljeće i Zimski valcer protkane nadom i snažim osjećajima, svježinom i buđenjem te donose melodične note valcera punog mašte i nade u bolju budućnost. Ljetna priča vesela je skladba inspirirana morem, ljetnim osjećajima bezbrižnosti, unutarnjim mirom, okupljanjem obitelji u njihovom ljetnikovcu na Lopudu, a nju će po prvi puta izvesti upravo na otoku koji joj je ujedno i vječna inspiracija. Glazbeni program završit će skladbom Life is, odnosno glazbenom vizijom svoje predodžbe života, uspona, padova, razvoja, učenja, izrazito lijepih i intenzivnih trenutaka.

 

Antonija Pacek odrasla je u Hrvatskoj, a nakon studija psihologije u Beču i Sveučilišta u Cambridgeu u Velikoj Britaniji, odabrala je Beč kao adresu za život sa svojom obitelji. No, posebni osjećaji vezuju je za ljetnikovac i otok Lopud, koji joj je vječito nadahnuće i gdje provodi ljeta sa svojom obitelji.

 

Tijekom proteklih godina Antonija je svoja glazbena djela, koja dolaze direktno iz srca i duše, predstavila kao posebna gošća i na koncertima glazbenika Mateja Meštrovića, Rade Šerbedžije u Hrvatskoj, Austriji, a održala je i vlastite koncerte u Auditoriumu Parco della Musica u Rimu, Teatru Dal Verme u Milanu, One and Only Ballroomu u Dubaiju i drugdje u inozemstvu. Antonijina glazba pušta se na brojnim radijskim postajama diljem svijeta, uključujući Classic FM Radio u Londonu, FM Classic u New Yorku, Klassik Radio u Beču, Shades of Classics u Kanadi, Whisperings Radio u SAD-u itd.

 

Ne propustite ovu izvrsnu glazbenu večer, pridružite nam se i sanjarite uz Antonijine filmsko-glazbene priče.