Ponta Lopud Gourmet

Ponta Lopud festival nudi i posebne kulinarske užitke

U okviru Ponta Lopud festivala, tijekom kojega se organiziraju kreativni susreti majstora i ljubitelja filmske umjetnosti, ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama te majstorski tečajevi pod vodstvom oskarovca Pawela Pawlikowskog, lopudski će ugostitelji predstaviti i svoja kulinarska umijeća posebnom Ponta Lopud gourmet ponudom.

Na posebnim festivalskim menijima naći će se jela pripremljena od vrhunskih, svježih namirnica. Radi se o tipičnim jelima ovog podneblja, koja se temelje na lokalno uzgojenim namirnicama i tradicionalnim načinima pripreme, uz puno poštivanje izvornih okusa.

Za večernje filmske projekcije organizirali smo i posebne brodske transfere iz Gruža za naše posjetitelje, koji će također biti upoznati i s posebnom Ponta Lopud gourmet ponudom otoka te imati priliku uživati i u kulinarskim umijećima lopudskih ugostitelja.

Kao poseban dodatak festivalu, u subotu 3. srpnja određeni će restorani nuditi raznovrsna jela na bazi mušula (dagnji). Uklapanje ove karakteristične jadranske namirnice obogatit će kompletan gourmet doživljaj festivala. Navedena ponuda bit će dostupna u Konobi Obala, Konobi Peggy, Konobi Dubrovnik i Konobi Mandrač.

RMH Lafodia Sea Resort Restoran La Baja

Rezervacije

  • Tartar od tune s avokadom (svježa tuna, avokado, maslinovo ulje, morska sol) ili Goveđi carpaccio (rikula, aioli umak)
  • Domaći njoki s mesnim raguom (salsa, govedina, češnjak, bosiljak) ili Tagliatelle Alfredo
  • Goveđi file (pire od krumpira s uljem od tartufa, demi-glace umak) ili Škampi na buzaru
  • Torta od naranče i badema (s domaćim džemom i limunovim sokom) ili Fratrov puding, na naš način

Restoran Glavović

  • Lubenica na salatu
  • Tuna steak na fjelici naranče s čipsom od tikvice
  • Praska na bijelo

Konoba Dubrovnik

  • Carpaccio od sabljarke i hobotnice
  • Crni rizot
  • Lopudska buzara na nonin način
  • Dubrovačka rozata

Konoba Mandrač

  • Hladna ljetna juha oli gazpacho na naš način
  • Domaći ravioli punjeni mladim sirom s preljevom od cherry pomadorica
  • Janjetina na posteljici od celera u šugu od mediteranskih trava
  • Domaće slatko s Mandrača

Konoba Obala

  • Hobotnica na žaru
  • Popara od grdobine
  • Semifreddo od mjendula

Konoba Peggy

  • Salata od hobotnice
  • Brancin sa žara
  • Priklice

Konoba Riva

  • Pizza s pršutom i povrćem ili
  • Pizza Riva ili
  • Pizza capricciosa

Beach Bar Šunj

  • Burger s pomfritom ili
  • Pržene lignje ili
  • Tortilja s piletinom

Rajski Kutak – Bindo

  • Tapasi s inćunima i ribljom paštetom
  • Gulaš od hobotnice
  • Čokoladni kolač & kava

Zalogajnica Nikica

  • Pizza Nikica

CIMA beach bar & restoran 

  • Pizza
  • Burgeri
  • Sendviči
  • Wok
  • Roštilj
  • Riblja jela